Leverantörer av bergvärmepumpar

Idag finns det ett stort antal leverantörer av bergvärmepumpar. det finnas även väldigt många företag som sysslar med installation av värmepumpar och borrning för bergvärme. Här listar vi några av de större aktörerna. För att komma igång med en egen bergvärmeinstallation rekommenderas att du alltid tar kontakt med flera möjliga installatörer och begär in offerter. 

Ring antingen upp ett urval av företagen här nedan eller använd dig av en kostnadsfri offerttjänst för bergvärme (gratis via länken) där du kan ta in flera offerter och sedan matcha dem mot varandra. Förbered dig gärna genom att läsa på i våra guider till bergvärme kostnad, bergvärme besparing och bergvärme - bäst i test.

 • Nibe Svensk tillverkare som grundades 1949 i småländska Markaryd. Idag har NIBE verksamhet och försäljning på fem kontinenter. NIBE har energilösningar och värmesystem för i princip allt en bostadsägare kan tänkas behöva. NIBE's sortiment innefattar bergvärmepump, frånluftsvärmepump, luft/vattenvärmepumpar, luft/luftvärmepumpar, varmvattenberedare, solceller, elpannor, pelletspannor och mycket mer. 
 • Panasonic Panasonic är ett japanskt elektronikföretag med mer än 30 års erfarenhet och försäljning i fler än 120 länder. Panasonic erbjuder Luft-vatten värmepump och Luftvärmepump.
 • Citcop Citcop säljer värmepumpar och reservdelar till värmepump från märken som Panasonic, Mitsubishi, Toshiba, ARGO och Technibel. Citcops nätbutik fokuserar på Norden-anpassade modeller av värmepumpar och annat för hus och hem. 
 • IVT IVT Industrier AB grundades 1968 i Tranås och tillverkar bergvärmepumpar, jordvärmepumpar, luft/vattenvärmepumpar, luft/luftvärmepumpar och frånluftsvärmepumpar samt sjövärmepumpar.
 • Viessman En av de internationellt ledande tillverkarna av värme-, industri- och kylsystem. Viessman har allt från bergvärmepumpar, hybridvärmesystem med gas, luft/vattenvärmepumpar i split-utförande och luft/vattenvärmepumpar i sitt sortiment.
 • Euronom tillverkar och säljer värme- och energiprodukter. Mecaterm i Malmö tillverkar värmepumparna och Euronom ingår i IDESTA-koncernen. Produkterna omfattar luft/vatten-värmepumpar, värmepannor, systemtanka, solfångare och solpaneler.
 • Scanmont säljer pumpar för bergvärme, frånluftvärme, luft-vattenvärme och luft-luftvärme. Scanmont AB ligger i Partille, strax utanför Göteborg. Scanmont är ett dotterbolag till Scanoffice OY i Finland och är Nordens största grossist av luft-luftvärmepumpar. 
 • Sharp är ett japanskt elektronikföretag grundat 1912 i Tokyo och är en ledande global specialist på solenergilösningar som solcellspaneler.
 • Bosch Bergvärme, jordvärme och sjövärme samt modeller för luft/vattenvärme, luft/luftvärme och frånluft. De har också större fastighetsvärmepumpar i fyra effektstorlekar.
 • Varmitek startades 1990 och ligger i Helsingborg. De och är specialiserade på värmepumpar och solceller.
 • Thermia är ett svenskt företag grundat 1922 och håller till i Arvika. Thermia utvecklar och producerar värmepumpssystem för varmvatten, uppvärmning och kyla. Thermia har över 200 återförsäljare som du kan kontakta. 

Kom ihåg att inte välja första bästa leverantör eller installatör av din bergvärmepump - se till att granska olika firmor och deras alternativ innan du gör ditt val. Då ökar chansen till en bergvärmepump som passar just dina behov och som du får till ett så bra pris som möjligt.